keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Koulutuuppausta

Ratsastin tänään Sampella, sillä Camolle oli jo ilmoittautunut toinen liikuttaja. Heti ensimmäiseksi putsasin karsinat. Kärrättävää riitti! Lisäksi raahasin "sen 250l:n turvesäkin" Boan karsinaan ja sen päälle monta kastelukannullista vettä hevosten karsinoihin. Olo tuntui todella kuolleelta, enkä ollut vielä päässyt edes satulaan :D

Tänään harjoiteltiin Sampen kanssa taas ihan perusjuttuja. Aluksi menin alkukäynnit uralla, mutta sitten aloin siirtyä kentän keskelle ja kävellä siinä isoa ympyrää. Ja Sampe jopa taipui! Meidän tuleva kouluheppa ;) Heh. Ainoa ongelma Sampelle edelleen vaan on se kentän portti. Laidun Camo-neidin kanssa tuntui houkuttelevan enemmän, kuin epätoivoiset yritykseni pitää hevonen ympyrällä niin, ettei se lähtisi punkemaan aidalle päin. Etenkin ravin kanssa oli ongelmia, sillä Sampehan on kuin rautakanki; ei taivu mihinkään ja etenkin ravissa ei voi tehdä mitään jyrkempiä käännöksiä (lue: kaatumisvaara). En antanut periksi ja lopulta ottelu oli päättynyt, Sampen häviöön tosin ;)

Siirryin takaisin uralle ja tein käynti-ravi siirtymisiä. Pitkät sivut menin ravissa (mahdollisimman rauhallisessa ja niin tahdikkaassa, että kevennys olisi vaivatonta) ja lyhyet käynnissä. Lisäsin myös lyhyen sivun keskelle pysähdyksen. Tässä Sampe olikin ihan huippu! Ravissa se ei ryysinyt lainkaan ja pysähtyi milteipä tasajaloilleen! Kun kaikki alkoi sujua mallikkaasti, siirryin Teemun tekemälle "kahdeksikolle." Tarkoitus oli - jälleen - saada Sampe asettumaan. Emme ole todellakaan luovuttaneet tämän asian suhteen! Lisäksi Sampe on haka kiertämään puomeja mahdollisimman hyvin kuin suinkin. Pidin jälleen pintani; suunnittelin tiet hyvin etukäteen, pidin molemmat pohkeet kiinni puomien kohdalla. Aluksi Sampe olisi halunnut punkea portille, mutta loppujen lopuksi puomit ylitettiin jopa keskeltä! Asettuminen ja pohkeen väistäminen alkavat myös sujua! Hieno hevonen! Mentiin vielä loppuravit pitkin ohjin. Sampe oli tosi innoissaan; pärski ja pörhisteli, niin kuin aina, kun sitä kehutaan :)

Tallissa aloin ihan todella miettiä lisäsatulahuopien ostoa. Tottakai jotkut söpön pastellin sävyiset. Ja ehdottomasti Camille vaaleanpunaista ja Sampelle vaaleansinistä ;) Heh. Lisäksi suunnittelin myös kaikkien mahdollisten varusteiden ostoa, missä vaan on heijastinpinta; suojia, ratsastusloimia, otsapantoja... Löysinkin äsken Horzelta heijastinrintaremmin (3,50€), ihan tavalliset heijastinnauhat, jotka voi laittaa esim. suojien päälle (2€/kpl) ja "suitsiheijastimet" (laitetaan tavallisten suitsien päälle, 3,50€/kpl). Enköhän laita ainakin nuo tilaukseen! Lisäksi voisi ostaa itselleen heijastinliivin, niitä ei voi olla koskaan liikaa! ;)

Mitä te olette ostaneet hevosillenne lähiaikoina tai aiotte ostaa? :)

- Karo -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti